Hoeboer Keramiek
Hoeboer Keramiek
HOEBOER KERAMIEK workshop masterclass team contact

draaien beginners september 2021

pottenbakker aan de draaischijf

Pottenbakken; het ziet er zo makkelijk uit en het lijkt zo heerlijk om te doen! Leuk is het zeker, makkelijk niet echt, maar je kunt het wel leren.

Hoeboer Keramiek biedt een gestructureerd lesprogramma aan, waarin stap voor stap de basisvaardigheden van het pottenbakken behandeld worden. Er wordt veel geoefend, zowel direct op de schijf als 'van de mast'. Ook de afwerking komt aan de orde, dat wil zeggen het afwerken van de onderkant, de decoratie en eenvoudig glazuren.

Dit is een cursus voor beginners, je hoeft geen enkele ervaring te hebben.

Op het ogenblik zijn we gesloten in verband met de corona-matregelen , maar we gaan er van uit dat we na de zomervakantie, in september 2021 in elk geval weer van start kunnen gaan. Met of zonder mondkapjes en 1,5-meter-regel.

Op onze nieuwe lokatie in de "Hobbit", aan de Joseph Ledelstraat in Den Haag, gaat in september een aantal draaicursussen voor beginners van start. Je kunt je nu al aanmelden voor deze cursussen.

wanneer:
Lessen duren 1,5 uur. Cursussen beginnen elk half jaar in september (2021 week 36 t/m week 50) en januari. In de voor- en najaarsvakantie is er geen les.

kosten:
Een beginnerscursus kost €300,-. Lesgeld is inclusief materiaal, glazuur, gereedschap en stookkosten.

groepen

Bij Hoeboer Keramiek geven we aparte lessen voor beginners en gevorderden, zodat je zo veel mogelijk met mensen van je eigen niveau in de groep zit. Dit zijn altijd groepslessen.

Binnen de beginnerscursus zijn er ook twee niveau's: leerlingen die net beginnen en mensen die al een half jaar bezig zijn. De twee groepen volgen ieder een eigen lesprogramma. Elk half jaar stromen er nieuwe beginners in en vertrekken er mensen naar de cursus voor gevorderden.

In principe ben je na een jaar gevorderd, tenzij je liever nog een half jaartje beginner blijft. Je hoeft daar geen examen voor te doen. Je bent dan uiteraard nog geen volleerd pottenbakker, maar je hebt de basis aardig onder de knie.

Gevorderden gaan vanuit de basisvormen 'kom' en 'cilinder' hun eigen doelen stellen en daar op verder werken. Je kunt je bijvoorbeeld richten op 'serviesgoed', of 'theepotten', maar je doel kan ook zijn om grotere voorwerpen te draaien of een serie gelijkvormige objecten. Uiteraard is er technische begeleiding en feedback.