info@phoeboer.nlpottenbakken header

Workshops pottenbakken

groepen / individueel

Hoeboer Keramiek biedt in het goed geoutilleerde atelier aan de Suezkade in Den Haag diverse mogelijkheden voor een geslaagde, creatieve groepsactiviteit. Dat kan een verjaardag zijn of een vrijgezellenfeestje, maar ook een bedrijfsuitje of zomaar een dagje of een avondje uit met vrienden.
 
Groepen kunnen uiteraard zelf een geschikte dag en tijd kiezen voor hun workshop. Daarnaast organiseren wij regelmatig workshops waarop individueel, of met een klein groepje kan worden ingeschreven.
 

Schaal maken (groep 6-14 pers.)

Activiteit: In een drukmal wordt een patroon gelegd van rolletjes, balletjes en slierten klei. Door nu aan de binnenkant alles aan elkaar te smeren maken we een schaal waarop aan de buitenkant het patroon zichtbaar blijft. (of andersom) Na wat drogen met de fhn kunnen eventueel pootjes of oren worden bevestigd.

De schalen moeten een paar dagen drogen en worden dan door ons gebakken, ingewassen met pigment en transparant geglazuurd. Na ongeveer twee weken kunnen ze worden opgehaald.

Niveau: Voor deze workshop is geen speciale kennis of ervaring vereist. Het is een eenvoudige, korte en ontspannen workshop met een verrassend resultaat.

Tijden: De workshop schaal maken en decoreren duurt anderhalf uur, inclusief ontvangst met koffie of thee. Er kan gekozen worden voor een ochtend-, middag- of avondworkshop.

Kosten: De workshop kost 30,- per persoon bij minimaal zes deelnemers. De prijs is inclusief materiaal, glazuur, stookkosten en koffie en thee.

workshop pottenbakken: schaalEventueel kan deze workshop worden uitgebreid met het zelf beschilderen van de schaal met gekleurde slib. De workshop duurt dan twee uur en kost 35,- per persoon.

Schaal maken en decoreren (groep 6-14 pers.)

workshop pottenbakken: schaal Activiteit: We maken een schaal door een flinke plak klei voorzichtig in, of over een mal te draperen. De plak wordt door de deelnemers zelf uitgerold en gedecoreerd met stukjes gekleurde klei. Je kunt zelf bepalen hoe ingewikkeld je de decoratie maakt: een eenvoudig patroon is al snel mooi, maar soms maken mensen hele schilderijen. Na wat drogen met de fhn kunnen eventueel pootjes of oren worden bevestigd.

De schalen moeten een paar dagen drogen en worden dan door ons gebakken, transparant geglazuurd en nogmaals gebakken. Na ongeveer twee weken kunnen ze worden opgehaald.
 
workshop pottenbakken: schaal Niveau: Voor deze workshop is geen speciale kennis of ervaring vereist.
 
Tijden: De workshop schaal maken en decoreren duurt twee uur, inclusief ontvangst met koffie of thee. Er kan gekozen worden voor een ochtend-, middag- of avondworkshop.
 
Kosten: De workshop kost 35,- per persoon bij minimaal zes deelnemers. De prijs is inclusief materiaal, glazuur, stookkosten en koffie en thee.

workshop op maat

workshop pottenbakken: schalen makenVoor alle workshops geldt, dat alles in overleg kan worden aangepast aan de wensen van de bezoekers. De groep op de foto hierboven heeft bijvoorbeeld de workshop onderbroken voor een eenvoudige lunch. Heeft u een eigen idee voor een workshop? Neem gerust contact met mij op, dan kunnen we bekijken wat de mogelijkheden zijn. 

Bel 06 248 238 39
of e-mail info@phoeboer.nl

Hoeboer Keramiek
Suezkade 1
2517 BT Den Haag

 

Pottenbakken op de draaischijf (individueel of groep 6-9 pers.)

Activiteit: Pottenbakken op de draaischijf, oftewel 'draaien. workshop draaien Eerst moet de klei mooi in het midden van de draaischijf worden gecentreerd. Daarna kunnen we beginnen met het draaien. Draaien is een vaardigheid die je onmogelijk in een middagje onder de knie krijgt,maar met goede begeleiding en duidelijke uitleg komen we een heel eind. Iedereen draait een aantal eenvoudig kommetjes of kopjes. De lelijkerds gooien we gelijk weg, maar de mooiste exemplaren bewaren we om af te werken. Deze kommetjes worden beschilderd en gedecoreerd met gekleurde slib.

Na afloop van de workshop moeten de kommetjes een paar dagen drogen en dan worden ze door ons gebakken, transparant geglazuurd en nogmaals gebakken. Na ongeveer twee week kunnen ze worden opgehaald.

Niveau: Deze workshop is een echte kennismaking met het pottenbakken. Er is geen speciale kennis of ervaring vereist. Als je maar niet bang bent voor klei aan je handen.

workshop draaienTijden: De workshop draaien duurt twee en een half uur, inclusief ontvangst met koffie of thee. Er kan gekozen worden voor een ochtend-, middag- of avondworkshop.

Kosten: De workshop kost  50,- per persoon bij minimaal zes en maximaal negen deelnemers. De prijs is inclusief materiaal, glazuur, stookkosten en koffie en thee.

 

Groepen kunnen uiteraard zelf een geschikte dag en tijd kiezen voor hun workshop. Ben je alleen of met een klein groepje (<6) dan kun je je inschrijven voor n van onze maandelijkse aanschuif-workshops. Aanschuif-workshops zijn bedoeld voor mensen die individueel willen inschrijven of met een klein groepje en staan gepland voor de volgende data:

  • zaterdag 22 juni 14:30-17:00 -VOL-
  • zaterdag 6 juli 14:30-17:00 -VOL-
  • zaterdag 6 juli 19:30-22:00
  • zaterdag 13 juli 14:30-17:00 -VOL-
  • zaterdag 13 juli 19:30-22:00
  • zaterdag 7 september 14:30-17:00
  • zaterdag 7 september 19:30-22:00
  • zaterdag 28 september 14:30-17:00
  • zaterdag 28 september 19:30-22:00

>>inschrijven>>

workshops door gastdocenten
programma 2018
Voor pottenbakkers met enige ervaring organiseren wij workshops/masterclasses door gastdocenten. Hier kan individueel op worden ingeschreven. Uitgebreide informatie over deze workshops is te vinden op de pagina gastdocenten

Jeltje Borneman - steengoed glazuur maken

Pauline Hoeboer - speels draaien

Heike Rabe - groot draaien

Tries Smilde - porselein draaien

Janneke Bruines - figuratief werken


>>lees meer>>